فلئوریت سنگ زیبای بهشتی

فلئوریت ازجمله سنگهایی است که در سراسر جهان بسیار پرطرفدار است. اغلب علاقهمندان علت جذابیت این کانی را طیف رنگی متنوع و زیبای آن میدانند. گروهی از مردم معتقدند که فلئوریت میتواند انرژیهای منفی را دور کند و به این روش به داشتن انرژی مثبت در افراد کمک کند. برای آشنایی با خصوصیات این سنگ شگفتانگیز میتوانید ادامه متن را مطالعه کنید.

ویژگیهای فلئوریت چیست؟
این کانی یک ترکیب معدنی از جنس کلسیم فلوریت است که در سیستم کوبیک متبلور شده و بهصورت بلورهای ششوجهی، هشتوجهی و گاهی تودهای و دانهای بارنگهای متنوع است. در چهار جهت رخ کامل دارد و وزن مخصوص آن معادل 3.2 است. سختی موس 4 و ضریب شکست 1.433 مربوط به این سنگ میباشد. بهمنظور طبقهبندی شیمیایی فلئوریت در خانواده هالیدها جای میگیرد. جلای شیشهای دارد. در ظاهر بهصورت شفاف تا نیمه شفاف دیده میشود. رنگ خاکه بیرنگ دارد و ازلحاظ رنگی دارای طیف متنوعی از رنگهاست.
اگر فرم خالص آن یافت شود بیرنگ است؛ اما معمولاً به رنگهای بنفش، آبی، سبز و کمتر زرد است. بهطورکلی در رنگهای مختلف بهجز قرمز و سیاه یافت میشود و دلیل این تنوع رنگ حضور ناخالصیهای آن میباشد. رنگ سبز به دلیل حضور برخی از عناصر نادر خاکی در آن است. رنگ بنفش هم به دلیل حضور مواد پرتوزا ایجاد میشود و اگر در حرارت 175 درجه سانتیگراد قرار گیرد، بهصورت بیرنگ تبدیل میشود.
در این کانی خاصیت فلورسانس قوی وجود دارد.
فلئوریت در چه مناطقی تشکیل میشود و کاربرد آن چیست؟
کانی فلئوریت در محیطهای مختلف مانند رگههای هیدروترمال همراه با سولفیدها و یا بهصورت کانی فرعی با گرانیت در مراحل آخر تشکیل در دمای بالا و پگماتیت همراه با تورمالین، گالن، اسفالریت، کلسیت و باریت است. همچنین، در سنگهای آهکی به شکل ثانویه از طریق جانشینی تشکیل میشود.
در اغلب مناطق جهان بهوفور یافت شده است که ذخایر بسیار بزرگ آن در مکزیک و چین دیده میشود.
کاربرد این سنگ در ساخت عدسیهای میکروسکوپ و تلسکوپها و همچنین در مواد کمکذوب برای صنایع ذوب فلز است. در صنایع دیگر مانند سیمان و متالوژی نیز کاربرد دارد؛ اما جدای از بخشهای صنعتی، این پرطرفدار بودن از سمت عموم افراد جهان، در بخش زیورآلات و استفاده بهعنوان سنگ کلکسیونی است.
توجه به سختی 4 این سنگ در استفاده آن در زیورآلات بسیار مهم است؛ زیرا بهراحتی میتواند توسط اجسام سختتر خراش بردارد و یا در اثر ضربه شکسته شود به همین سبب در تزئینات بیشتر از نمونه سنگهای کلکسیونی آن استفاده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید